Strategisch ontwikkelingsplan

Is een strategisch ontwikkelingsplan of opleidingsplan een papieren tijger of het vertrekpunt om medewerkers én organisatie naar een hoger plan te brengen?

Klantvragen en technologieën veranderen, de arbeidsmarkt wordt krapper en organisaties willen ook op lange termijn succesvol blijven. Vanuit medewerkers wordt steeds vaker gevraagd om scholing, ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. Van verschillende kanten komt er dus druk op het investeren in medewerkers en de organisatie. Redenen om aan de slag te gaan met een strategisch ontwikkelingsplan of opleidingsplan.

Een strategisch ontwikkelingsplan is een plan waarin opleiden, leren en kennis ontwikkelen in het teken staan van de koers die de organisatie op de lange termijn vaart. Dit plan is gebaseerd op de missie en visie van de organisatie en geeft richting en zingeving aan opleidingen, ontwikkeling, inzetbaarheid en flexibiliteit van medewerkers. Functieprofielen, een functie- en opleidingshuis en instroom, doorstroming, flexibiliteit en inzetbaar van medewerkers kunnen aan het ontwikkelingsplan worden gekoppeld. En dat maakt een organisatie klaar voor de toekomst.

Een strategisch ontwikkelingsplan is dus geen papieren tijger voor in de bureaulade, maar een kapstok om medewerkers én de organisatie in beweging te krijgen. BK6 adviseert organisaties bij het opstellen van een strategisch ontwikkelingsplan en zorgt ook voor de praktische vertaalslag. Want een plan is de eerste stap om te groeien: als mens en als organisatie. Er zijn tal van subsidies voor financiële ondersteuning beschikbaar. Neem snel contact op met BK6 om de mogelijkheden voor uw organisatie te verkennen.

 

Bestanden

ontwikkelen van uw medewerkers en organisatie PDF

 

Archief